Autor: Enn Tosso • 22. august 2023

Juulis läks Soomes pankrotti rekordarv ettevõtteid

Juulis läks Soomes pankrotti rekorordarv ettevõtteid, mida pole juhtunud 1997. aastast saadik. Soome Ettevõtete Liidu peaökonomist Juhana Brotherus loodab, et valitsus pakub toetusmeetmeid, kirjutab Äripäev.
Soomes pole aastakümneid ühes kuus nii palju pankrotte olnud.
Foto: Andras Kralla

Aruande kohaselt toimus juulis 224 pankrotti. "Viimast sellist sünget juulit nähti 1997. aastal," ütles Soome Ettevõtete Liidu peaökonomist Juhana Brotherus Kauppalehtile. "Eeldasime, et numbrid tõusevad, kuid hämmastav, et need olid nii palju kõrgemad kui eelmisel aastal." Soome statistikaameti andmetel esitas aasta tagasi juulis pankrotiavalduse 143 ettevõtet.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077