Autorid: Tõnu Mertsina, Liis Elmik • 23. august 2023

Maailmamajanduse väljavaade lähiajal ei parane

Erinevate riikide majandus ja tööturg on näidanud seni vastupidavust eelnevate aastate majandusšokkidele. Swedbanki analüütikute hinnangul aga aeglustub maailmamajanduse kasv sügisel ning see kandub edasi ka järgmisesse aastasse.
Swedabanki peaökonomisti Tõnu Mertsina hinnangul aeglustub maailmamajanduse kasv sügisel. Foto: Andras Kralla, Äripäev/Scanpix Baltics

Tõenäoliselt ei ole me veel näinud kõrgete intressimäärade täit mõju majandusele. Elukalliduse tõus ja rahapoliitika karmistamine mõjutavad maailmamajandust üha rohkem. Tööstussektori väljavaade halveneb jätkuvalt, samuti on nõrgenemas teenuste sektor.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077