Autor: Lenno Uusküla • 30. august 2023

Jaekaubanduse suur kukkumine on peatunud

Võrreldes eelmise aasta juulikuuga on tarbimine vähenenud 9%. Samas kui võrrelda juunikuuga oli juulikuine tarbimine enamvähem samal tasemel.
Luminor Eesti peaökonomisti Lenno Uusküla hinnangul viivad Eesti pered poodidesse endiselt suuri summasid.
Foto: Liis Treimann

Vaadates perede finantsseisu tervikuna, viivad Eesti pered endiselt poodidesse märkimisväärselt suuri summasid. Jaekaubanduse mahud olid stabiilselt kasvanud pikalt. Isegi 2020. aasta kevade väikesed müüginumbrid ei jätnud aasta kokkuvõttes kahtlust trendi jätkumises. Kahel järgneval aastal aga kasvas tarbimine märkimisväärselt. Tarbiti ära märksa suurem osa oma sissetulekutest kui varem. Nüüd on tarbimine langenud, kuid langenud on ka sissetulekud.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077