Autor: Indrek Mäe • 31. august 2023

Ees võib oodata järjekordne euribori tõus

Värsked euroala inflatsiooniandmed näitavad, et hinnad tõusevad endiselt ning keskpangale soovitud tempos aeglustumist pole toimunud. See võib tähendada septembris järjekordset intressimäärade tõstmist.
Euroopa Keskpanga president Christine Lagarde on hoidunud täpsete vihjete andmisest edasiste intressitõstete osas.
Foto: Liis Treimann

Euroalal on hinnatõus olnud languses, kuid augustis langus pidurdus. Lõppeval kuul kerkisid hinnad euroalas 5,3 protsenti, mida on täpselt sama palju kui kuu varem. See on Euroopa Keskpanga kaheprotsendilisest inflatsioonieesmärgist enam kui kaks ja pool korda kõrgem näitaja.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077