Autor: Finantsuudised.ee • 4. september 2023

Tööstustoodang kahanes juulis veelgi

Statistikaameti andmetel tootsid tööstusettevõtted 2023. aasta juulis püsivhindades 9,5% vähem toodangut kui aasta varem. Toodang vähenes kõigis kolmes sektoris: energeetikas 33,6%, töötlevas tööstuses 7,0% ja mäetööstuses 20,7%.
Suurema osatähtsusega tegevusaladest vähenes kõige enam puidu töötlemine - 12.5%.
Foto: Toomas Kelt

Statistikaameti juhtivanalüütiku Helle Bunderi sõnul vähenes juulis tööstustoodangu maht1 pea kõigis töötleva tööstuse harudes. „Suurema osatähtsusega tegevusaladest kasvas ainult põlevkiviõli (21,2%) tootmine ning masinate ja seadmete remondi ja paigalduse (48,5%) tegevusala,“ selgitas Bunder. Olulisematest tegevusaladest vähenes puidu töötlemine (12,5%) ning metalltoodete (3,9%), elektroonikaseadmete (7,0%) ja toiduainete tootmine (8,4%).

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077