Autor: Raamatupidaja.ee • 5. september 2023

55 ohumärki, mis viitavad raamatupidamispettusele

Pea pooled ettevõtted on viimase 24 kuu jooksul kogenud raamatupidamispettusi, selgub PricewaterhouseCoopersi ülemaailmse majanduskuritegevuse ja pettuste 2022. aasta uuringust, kirjutab portaal raamatupidaja.ee.
Foto: Foto: Pixabay

Uuringust selgub, et 42% pettustest avastatakse vihjetena töötajatelt või juhuslikult (5% juhtudest). Siseaudiitorid avastavad 16% ja välisaudiitorid 4% pettuste juhtudest. Raamatupidamis- ja finantsskandaalidest ilmneb, et sageli eiratakse ohusignaale.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077