Autor: Äripäev • 5. september 2023

Vabu ametikohti jäi kuuendiku võrra vähemaks

Eesti ettevõtetes, asutustes ja organisatsioonides oli selle aasta teises kvartalis kokku 11 079 vaba ametikohta, mida on 17% vähem kui mullu samal ajal, teatas statistikaamet. Tööandja algatusel lahkus ametist üle 6000 inimese.
Kõige suurem tööjõuvoolavus on kaubanduses.
Foto: Andras Kralla

Teises kvartalis oli nii vabade kui ka täidetud ametikohtade koguarv veidi üle 617 000 ja neist enamik olid töötleva tööstuse, kaubanduse ning hariduse tegevusaladel. Vabad ametikohad moodustasid koguarvust 1,8% ning neid oli kõige rohkem avaliku halduse ja riigikaitse (1775), hulgi- ja jaekaubanduse (1499) ning hariduse (1316) tegevusaladel.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077