Autor: Finantsuudised.ee • 26. september 2023

Ligi veerand majapidamiste hoiustest on tähtajalised

Eesti pankade bilansimaht oli augustis 39,7 miljardit eurot. Maht kasvas eelmise kuuga võrreldes 0,8% ehk 319 miljoni euro võrra. Aastatagusega võrreldes kasvas maht 1,9% ehk 747 miljoni euro võrra, edastab Eesti Panga statistikateade.
Eesti Pank tegi kokkuvõtte Eesti pankade statistikast.
Foto: Raul Mee

Hoiuste maht pankades oli augustis 28,6 miljardit eurot. Hoiuste maht suurenes võrreldes eelmise kuuga 388 miljoni euro võrra, võrreldes eelmise aasta sama perioodiga kasvas maht 187 miljoni euro võrra. Eesti majapidamiste ja ettevõtete tähtajaliste hoiuste maht oli 5,3 miljardit eurot ja aastakasv 167%. Mitteresidentide hoiuste maht kasvas aastaga 361 miljoni euro võrra ja moodustas hoiuste jäägist 14%.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077