Autor: Lenno Uusküla • 29. september 2023

Lähitulevikus näeme palju muutuvaid hindu

Võrreldes augustikuuga hinnad septembris Eestis ei muutunud. Järgnevad kuud toovad aga palju muutuvaid hindu, tõdeb Luminori peaökonomist Lenno Uusküla.
Luminori peaökonomist Lenno Uusküla tõdeb, et järgmistel kuudel näeme palju muutuvaid hindu - osa tõuseb, osa langeb.
Foto: Liis Treimann

Võrreldes augustikuuga jäid septembris hinnad Eestis samale tasemele. September on aga kuu, kus hinnad peaksid langema. Hotellid ja restoranid langetavad hinda sest külaliste kõrghooaeg on möödas. Põllumajanduses on hetk, kus paljud saadused valmivad ning neid on palju ja hinnad madalad. Kui arvestada neid sesoonseid faktoreid, siis hinnad hoopis tõusid 0,2%. Aastas vaates tähendab see umbes 2,5% suurust aastast inflatsioonitempot. Viimase kolme kuu jooksul on hinnad püsinud muutumatuna ja kui arvestada sesoonsust, siis isegi veidi langenud.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077