Autor: Tõnu Mertsina • 2. oktoober 2023

Inflatsiooni aeglustumine lähikuudel tõenäoliselt pidurdub

Eesti harmoniseeritud tarbijahindade kasvu aeglustumine aastases võrdluses 4 protsendini oli üsna ootuspärane. Kuises võrdluses hinnad ei tõusnud. Aasta algusega võrreldes on hinnad tõusnud ligi 4 protsenti, kirjutab Swedbanki peaökonomist Tõnu Mertsina.
Swedbanki peaökonomist Tõnu Mertsina
Foto: Andras Kralla

Toiduainehinnad moodustavad viiendiku kogu tarbijahinna korvist ja nende kasv on aastases võrdluses aeglustumas ning juulis ja augustis need isegi vähenesid kuises võrdluses. Teenuste hinnakasv on viimastel kuudel aeglustunud kiiremini kui mitte-energia tööstuskaupadel. Energiahinnad on langenud ja need on oma suure osakaalu tõttu tarbimiskorvis inflatsiooni ka kiiresti alla toonud.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077