Autor: Finantsuudised.ee • 4. oktoober 2023

Tööstustoodangu langus jätkus ka augustis

Statistikaameti andmetel tootsid tööstusettevõtted 2023. aasta augustis püsivhindades 11,9% vähem toodangut kui 2022. aasta samas kuus. Toodang vähenes kõigis kolmes sektoris: energeetikas 26,2%, töötlevas tööstuses 9,3% ning mäetööstuses 41,5%.
Augustis vähenes teistest sektoritest enam elektroonikaseadmete tootmine.
Foto: Incap

Statistikaameti juhtivanalüütiku Helle Bunderi sõnul vähenes augustis, nagu terve 2023. aasta jooksul, töötleva tööstuse tegevusalade lõikes tööstustoodangu maht enamikus harudes. „Suurema osatähtsusega tegevusaladest kasvas ainult põlevkiviõli (22,0%) tootmine,“ lisas Bunder. Olulisematest tegevusaladest vähenesid puidu töötlemine (15,8%) ning elektriseadmetete (7,2%), metalltoodete (8,1%), elektroonikaseadmete (18,9%) ja toiduainete tootmine (7,1%).

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077