Autor: Finantsuudised.ee • 5. oktoober 2023

Audiitorid leidsid ELi kulutustes rohkem vigu ja suuremaid riske

Euroopa Kontrollikoja täna avaldatud aastaaruande kohaselt tehti ELi eelarvekulutustes 2022. aastal varasemast oluliselt rohkem vigu. Audiitorid hoiatavad ka kasvava riski eest võtta laenu täiendavate maksevajaduste rahuldamiseks, nagu pandeemiale reageerimine ja Venemaa agressioonisõda Ukraina vastu, ning soovitavad võtta meetmeid, et leevendada kõrge inflatsiooni mõju ELi eelarvele.
Euroopa Kontrollikoda.
Foto: Tatjana Balzer

Audiitorid leiavad, et ELi eelarveaasta 2022 raamatupidamise aastaaruanne annab õige ja õiglase ülevaate ning tulutehingutes vigu ei ole. Siiski mõjutas ELi eelarvest tehtud kulutusi summas 196 miljardit eurot veamäära märkimisväärne tõus 4,2%ni (2021. aastal 3%).

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077