Autor: Finantsuudised.ee • 5. oktoober 2023

Ümbrikupalga saajate osakaal püsib madal

Eesti elanike seas läbi viidud varimajanduse uuringu tulemused näitavad, et ümbrikupalga saamine või teadmine, et seda saab keegi teine, on samal tasemel võrreldes eelmise aastaga. Eesti Kaubandus-Tööstuskoja uuring ettevõtjate seas näitab aga ümbrikupalga maksmise vähenemist.
Hinnanguline maksukahju ümbrikupalkade maksmisel on 2023. aastal 99,8 miljonit eurot.
Foto: Andras Kralla

Maksu- ja tolliameti (MTA) tellitud ja Turu-Uuringute ASi poolt läbi viidud 2022. aasta varimajanduse uuring näitab, et üle viiendiku elanikkonnast (23%) teab kedagi, kes saab ümbrikupalka ja 5% sai seda ise. 2021. aasta uuringuga võrreldes olid vastavad numbrid 24% ja 4%.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077