Autor: Finantsuudised.ee • 6. oktoober 2023

Tarbijahinnaindeks jäi septembris augustiga samale tasemele

Statistikaameti andmetel jäi tarbijahinnaindeks septembris võrreldes augustiga samale tasemele ning tõusis võrreldes eelmise aasta septembriga 4,2%. Mulluse septembriga võrreldes olid kaubad 5,7% ja teenused 1,3% kallimad.
Hinnad on kasvanud võrreldes eelmise aasta septembriga
Foto: Andras Kralla

Statistikaameti tiimijuhi Viktoria Trasanovi sõnul mõjutas septembris tarbijahinnaindeksit eelmise aasta septembriga võrreldes enim toidu ja mittealkohoolsete jookide kallinemine, mis andis kogutõusust poole. Möödunud aasta septembriga võrreldes on liha ja lihatooted kallinenud 12,6%, jahu, jahutooted ja tangained 11,9%, puuvili 16,7% ning suhkur, kondiitritooted ja konservid 11,5%. Mineraalvesi, karastusjoogid ja mahlad on kallinenud 10,3%.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077