Autor: Külli Reino, raamatupidaja.ee toimetaja- projektijuht • 11. oktoober 2023

SUUR PILDIGALERII: “Digitark äri 2023” kontaktmessil tegid juhid digitarku valikuid

"Digitark äri 2023” tõi kokku juhid ja otsustajad ning lihast ja luust teenusepakkujad, kes näitasid praktilistes töötubades, millist reaalset kasu saab ettevõte digilahendustest ja tehnoloogiatest. Juhtide arutelupaneelides läks kuumaks mõttevahetuseks, mis on digipööre, kelle ideid kuulata ja kuidas neid ellu viia. Arutelus osales ka 2 finantsjuhti: Riina Käi, Elering AS juhatuse liige ja finantsjuht ning Maris Männik-Gaite Cruz, BDO Eesti partner ja finantsjuht.
Foto: Raul Mee

Eesti esimese digiäri kontaktmessi “Digitark äri 2023” peaesineja oli suure kogemusega praktik ja IT juht Julia Ležeiko. Ta rääkis lahtiste kaartide ja eluliste näidetega, kuidas ettevõtted ja juhid jooksevad sageli nagu „peata kanad“ ning raiskavad meeletuid ressursse projektidele, mis ei too ettevõttele mingit kasu.

Julia aitas aru saada, kuidas suunata ettevõtte digiarenguid, kuidas orienteeruda kiiresti muutuvas äris ja lisaks veel tehnoloogia maailmas, kuidas objektiivselt otsustada mis on oluline ja mis mitte ning kuidas seada ettevõttele digiarengu prioriteete ja valida strateegiat.

Praktiliste teemadega 9 töötoas näitasid teenusepakkujad, millist reaalset kasu saab ettevõte digitehnoloogiatest, e-teenustest, digitaliseerimisest ja autiomatiseerimisest.

Kuumaks läksid diskussioonid juhtide vestlusringides, kus arutati, kas digipööre on võimatu missioon või otsustamise küsimus ja kuidas “müüa" digitaliseerimise ja automatiseerimise idee maha tippjuhile.

Juhtide arutelupaneelides osalesid:

- Juhan-Madis Pukk, Tehnoloogiaettevõtte Flowit asutaja, omanik ja juht, kes oli hiljuti ka ITL-president (ITL - Eesti Infotehnoloogia ja Telekommunikatsiooni Liit)

- Gaily Kuusik, Grant Thornton Balticu raamatupidamise osakonna juht; silmapaistva kliendikogemuse kujunda

- Maris Männik-Gaite Cruz, BDO Eesti partner, raamatupidamine ja aruandlusteenused, finantsjuht ning modereeris ka DigiTark Äri töötubasid

- Ulvi Tallo, Raamatupidamisbüroo Grow Finance tegevjuht ja partner ning e-arvete tulihingeline eestkõneleja

- Grete Michelson, Best Benefit OÜ juhatuse liige, finantsprotsesside digitalieerimise entusiast

- Marius Arras, Processa Technologies juhatuse liige

- Riina Käi, Elering AS juhatuse liige ja finantsjuht

- Sulev Luiga, BDO Eesti juhatuse esimees ja juhtiv partner

Täname kõiki DigiTark Äri 2023 sündmuse toetajaid: Unified Post, Veera, Telema, KPMG, CostPocket, Processa Technologies, Accosuite, Aktiva Finance Group ja Perfi, Infovara, Riigi Infosüsteemi Keskus, Registrite ja Infosüsteemide Keskus ja Äripäeva Infopank.

Digiäri kontaktmessi korraldavad: Äripäev, Ituudised.ee, Finantsuudised.ee, Foundme.io ja Raamatupidaja.ee.

Päeva juhtisid Äripäeva infopanga konkurentsianalüütik Sigrid Kõiv ja vabakutseline ajakirjanik Aljona Stadnik.

Vaata galeriid. Päeva püüdis pildile fotograaf Raul Mee.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077