Autor: Ehitusuudised • 13. oktoober 2023

Elektrivõrku tuleb viie aastaga investeerida miljard eurot

Kliimamuutustest tulenevate ilmastikutingimuste tõttu tuleb meil senisest enam mõelda vajadusele investeerida järgneva viie aasta jooksul miljard eurot tormikindlama elektrivõrgu rajamisele, tõdes Elektrilevi juhatuse esimees Mihkel Härm Eesti elektrivõrgu sajandat aastapäeva tähistaval konverentsil.
Elektrilevi juhatuse esimees Mihkel Härm tõdes, et tormikindlama elektrivõrgu rajamiseks tuleb lähiaastatel investeerida miljard eurot.
Foto: Raul Mee

Härm tõi konverentsi avakõnes välja, et möödunud nädalavahetusel üle Eesti elektrikatkestusi põhjustanud torm ilmestab selgelt kolme suuremat küsimust, millega Elektrilevi on silmitsi: millist varustuskindlust me soovime, kuidas seda saavutame ja mis kõige olulisem - kuidas leida inimesi, kes need soovid ellu viivad. Tormide ja tormihoiatuste arv on viimaste aastakümnetega aina kasvanud.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077