Autor: Finantsuudised.ee • 19. oktoober 2023

Eesti suurendab koostööd Euroopa Kosmoseagentuuriga

Majandus- ja infotehnoloogiaminister Tiit Riisalo kohtus täna Pariisis Euroopa Kosmoseagentuuri (ESA) peadirektori Josef Aschbacheriga ja allkirjastas tellimuslepingu, mis suurendab Eesti võimalusi koostööks ESAga.
Lepingu allkirjastamine Pariisis.
Foto: Majandus- ja kommunikatsiooniministeerium

„Eesti on olnud Euroopa Kosmoseagentuuri liikmesriik kaheksa aastat. Selle aja jooksul on ESA aidanud Eestil kasvatada mitte üksnes meie kosmosesektorit, vaid süvatehnoloogia sektorit laiemalt. ESA toel oleme andnud hoogu juurde innovatsioonile ja teadustööle ning pakkunud Eesti ettevõtetele väljundit läbi kosmosetehnoloogiate arendamise. Eesti on selle eest tänulik ning täna sõlmitud leping avab uue peatüki ESA ja Eesti suhetes,“ lausus majandus- ja IT-minister Tiit Riisalo.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077