Autor: Kristjan Pruul • 26. oktoober 2023

Keskpank võttis intressitõusude rallis vaheaja

Euroopa Keskpank otsustas neljapäeval mitte tõsta intressimäärasid, analüütikute ootustega kooskõlas otsus on esimene omataoline keskpanga nõukogu viimase kümne sarnase kohtumise järel.
Pooleteist aastaga on intresse tõstetud kümnel korral.
Foto: Liis Treimann

Keskpanga hinnangul ei ole edasised intressitõusud esialgu vajalikud, kuid "eelkõige sõltuvad intressimääraotsused jätkuvalt EKP nõukogu hinnangust inflatsiooniväljavaatele laekuvate majandus- ja finantsandmete kontekstis, alusinflatsiooni dünaamikale ning rahapoliitika mõju ülekandumise tõhususele".

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077