Autor: Finantsuudised.ee • 24. november 2023

SEB: Rootsi finantsjuhtide kindlustunne on viimase 15 aasta madalaim

Rootsi ettevõtete finantsjuhtide arvates olid sealsed ärivõimalused viimati nii kehvad 2008. aasta globaalse finantskriisi ajal, näitab SEB ja Deloitte’i poolt Rootsis läbi viidud uuring. Kulude kärpimisest on saanud prioriteet ning suurimad küsimärgid on seotud majanduskasvuga.
SEB ettevõtete panganduse valdkonna juht Peep Jalakas.
Foto: SEB

„2023. aasta sügise makroolukorras on kaalukeeleks keskpangad, kelle sammudest sõltuvad majanduse arengusuunad. Kui 2023. aasta kevadel suudeti veel vastu pidada, siis nüüd tuleb tõdeda, et majandusaktiivsus on sektoriti ja regiooniti väga erinev. Euroopas on näha aeglustumist nii töötlevas tööstuses kui ka teenindussektoris, mis kajastub äsjase finantsjuhtide uuringu tulemustes,“ ütles SEB pressiteates grupi makroanalüütik Marcus Widén.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077