Autor: Finantsuudised.ee • 28. november 2023

KPMG uuring: äriliidrite kindlustunne on kasvanud, kuid geopoliitilised pinged ja kõrged intressid teevad siiski muret

Maailma suurfirmade tippjuhtide kindlustunne on pärast pandeemiat jõuliselt taastunud ning ligi kolmveerand neist usub maailmamajanduse heasse käekäiku, näitab hiljuti läbi viidud uuring KPMG CEO Outlook. Kõige suuremaks äririskiks peetakse geopoliitilisi pingeid ning kolmveerand juhtidest pelgab, et kõrged intressid pärsivad tõsiselt majandusaktiivsust.
KPMG Balticsi partner ja nõustamisteenuste juht Hanno Lindpere.
Foto: KPMG

Kui mullu pidas 71% vastanutest järgmise kolme aasta majandusarenguid soodsaks, siis tänavu arvab nii 73% äriliidritest. Samas on tegevjuhtide kindlustunne oma ettevõtte kasvuväljavaadete suhtes kolme aasta madalaim; 2020. aasta alguses oli 85% tegevjuhtidest oma ettevõtte kasvuväljavaadetes kindlad, võrreldes 77%ga sel aastal, teatas KPMG.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077