Autor: Finantsuudised.ee • 5. detsember 2023

2022. aastal kasvasid investeeringud teadus- ja arendustegevusse

Teadus- ja arendustegevuse (T&A) kulutuste maht oli 2022. aastal 642 miljonit eurot, mis moodustab sisemajanduse koguproduktist 1,78%. Hoolimata T&A kulutuste hoogsast kasvust jäi nende osakaal SKPst 2021. aasta tasemele, teatab statistikaamet.
Statistikaamet uuris, kui palju panustatakse meil teadusesse.
Foto: Meeli Küttim

Teadus- ja arendustegevusele suunatud kulutuste maht kasvas 2022. aastal eelneva aastaga võrreldes 91 miljoni euro võrra. Statistikaameti juhtivanalüütiku Tiina Pärsoni sõnul tuli T&A-le suunatud kulutustest 361 miljon eurot ettevõtlussektorist ja kasumitaotluseta institutsionaalse sektori (kõrgkoolid, riigiasutused, MTÜd ja sihtasutused) kulutuste maht oli 281 miljon eurot.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077