Autor: Finantsuudised.ee • 7. detsember 2023

Tarbijahinnaindeks jäi novembris oktoobriga samale tasemele

Statistikaameti andmetel jäi tarbijahinnaindeks novembris võrreldes oktoobriga samale tasemele ning tõusis võrreldes eelmise aasta novembriga 4,0%. Mulluse novembriga võrreldes olid kaubad 2,6% ja teenused 6,5% kallimad.
Puuvili kallines aastaga 9,7%.
Foto: Raul Mee

Statistikaameti tiimijuhi Viktoria Trasanovi sõnul mõjutas novembris tarbijahinnaindeksit 2022. aasta novembriga võrreldes enim toidu ja mittealkohoolsete jookide kallinemine, mis andis kogutõusust ligi kolmandiku. Möödunud aasta novembriga võrreldes on liha ja lihatooted kallinenud 7,9%, jahu, jahutooted ja tangained 6,0% ning puuvili 9,7%. Bensiin oli 9,2% ja diislikütus 17,2% odavam.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077