Autor: Finantsuudised.ee • 8. detsember 2023

Finantsinspektsioon: tarbija pangakonto sulgemine saab olla vaid erand

Finantsinspektsioon andis välja soovitusliku juhendi, mis juhib tähelepanu sellele, et tarbijatele põhimaksekontode avamine, avamisest keeldumine või sulgemine peab kõikide pankade lõikes alluma ühtsetele reeglitele ning konto avamisest keelduda või konto sulgeda võib vaid erandjuhul.
Finantsinspektsioon hakkab kontrollima juhendis sätestatud põhimõtete täitmist.
Foto: Liis Treimann

Finantsinspektsioon on oma järelevalvetegevuse käigus tuvastanud, et pankade tegevused ja praktikad põhimakseteenuste regulatsiooni kohaldamisel on erinevad. Õiguskantsler juhtis käesoleva aasta kevadel tähelepanu probleemidele seoses põhimaksekontodega, samuti on temaatika leidnud käsitlemist riigikohtu poolt.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077