Autor: Finantsuudised.ee • 21. detsember 2023

Eestlaste finantsteadmised on head, ent praktikas oleme nõrgad

Eesti elanike rahateadmised on maailmas kõrgel 3. kohal, ent tarkus ei jõua sageli käitumisse, selgus Majanduskoostöö ja Arengu Organisatsiooni (OECD) rahvusvahelisest finantskirjaoskuse uuringust. Võrdlus näitab, et eestlased säästavad pigem lühiajalisteks eesmärkideks ja pikemalt rahaasju ette ei planeeri.
Üldiselt oskavad eestlased rahaga ümber käia, ent kaugemale ette ei teheta mõelda.
Foto: Liis Treimann

Rahandusministri Mart Võrklaeva sõnul on Eesti rahateadmiste poolest eesrindlik. „Oleme kogu maailmas finantsteadmistelt esikolmikus, meist tahapoole jäävad näiteks Soome, Rootsi, Läti ja Leedu,“ rääkis ta. „Siin tuleb tunnustada valdkonna edendajaid ja finantseksperte, kes on tarkuse jagamise oma südameasjaks võtnud. Mida rahatargemad on riigi kodanikud, seda kindlam on meie inimeste ja riigi tulevik,“ märkis minister.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077