Autor: Finantsuudised.ee • 4. jaanuar 2024

Kui tahad rajada päikeseparki, siis paku pargi naabrile osalust või odavat elektrit

Päikeseparkide ehitaja Smartecon tellis Energia aastakonverentsi raames uuringu, mille kohaselt on kategoorilisi päikeseparkide vastaseid Eestis vaid 5 protsenti elanikest, ülejäänud pooldaksid teatud tingimuste olemasolul kodukoha lähistel asuva päikesepargi ehitamist.
Foto: Smartecon

Kodu lähedal asuva päikesepargiga oleks nõus 69 protsenti eestlastest, kui see kukutaks nende elektrihinda. 40 protsenti vastanutest oleksid päikesepargi rajamisega nõus, kui korteriühistu, küla või kogukond saaks pargist väikese osaku, mis hakkaks passiivset tulu tootma. Kolmandik vastanutest ei paneks pahaks kodule lähedal asuvat päikeseparki, kui sellega kaasneks teadmine, et päikesepark aitab Eestit täieliku roheenergiale ülemineku saavutamise suunas.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077