Autor: Finantsuudised.ee • 22. jaanuar 2024

Tööstustoodangu tootjahinnad jätkasid langust

Tööstustoodangu tootjahinnaindeks langes 2023. aasta detsembris võrreldes novembriga 0,8% ja võrreldes 2022. aasta detsembriga 4,4%, teatas statistikaamet.
Elektrivarustuse taastamine Saaremaal.
Foto: Liis Treimann

Statistikaameti juhtivanalüütiku Eveli Šokmani sõnul mõjutas indeksit võrreldes 2022. aasta detsembriga enim hinnalangus elektri- ja soojusenergiaga varustamises, puidutöötlemises, puit- ja pabertoodete ning toiduainete tootmises. „Vastupidist mõju avaldas elektroonika- ja elektriseadmete tootmise hinnatõus,“ täpsustas Šokman.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077