Autor: Finantsuudised.ee • 5. veebruar 2024

Välispartnerite maksehäirete ja pankrottide arv mullu kasvas

KredEx Krediidikindlustuse mullune statistika peegeldab Eesti peamiste eksporditurgude halvenenud majanduslikku seisu – jätkus juba 2022. aastal alanud välispartnerite pankrottide arv ning märkimisväärselt – 40% – kasvas ka maksehäirete arv; suurimad kahjuhüvitised ulatusid ligi 200 000 euroni.
Foto: Liis Treimann

"Ühelt poolt näitab välisturgude majanduskonjunktuuri ligi poole võrra kasvanud maksehäirete arv ja esinemissagedus, teisalt on positiivne, et keskmine registreeritud maksehäire – ca 52 000 eurot – oli aasta varasemast väiksem," kirjeldas KredEx Krediidikindlustuse juhatuse liige ja müügiosakonna juhataja Katrin Savi. "Kokku hüvitati Eesti ettevõtjatele kahjusid summas ligikaudu 1,18 miljonit eurot. Aasta varasemaga võrreldes – toona hüvitati kahjusid 1,7 miljoni euro ulatuses – kahjude kogumaht kahanes, teisalt oli väljamakstud hüvitiste koguarv mõnevõrra suurem."

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077