Autor: Finantsuudised.ee • 6. veebruar 2024

Tööstusettevõtete toodangu maht langes mullu üle kümne protsendi

Statistikaameti andmetel tootsid tööstusettevõtted 2023. aastal püsivhindades 10,5% vähem toodangut kui aasta varem. Toodang kahanes tööstuse kõigis kolmes sektoris: energeetikas 21% töötlevas tööstuses 9,8% ning mäetööstuses 4,7%.
Tööstuharudest vähenes kõige enm ehitusmaterjalide tootmine ja puidu töötlemine.
Foto: Toomas Kelt

Statistikaameti juhtivanalüütiku Helle Bunderi sõnul vähenesid tootmismahud 2023. aastal kõigis kuudes. „Möödunud aasta oli tööstusettevõtetele raske, võrreldes varasemate perioodidega võib täheldada, et nii vähe toodeti viimati 14 aastat tagasi,“ kommenteeris Bunder.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077