Autor: Finantsuudised.ee • 7. veebruar 2024

Aasta pärast peavad kõik pangad kõik euromaksed saajani toimetama 10 sekundi jooksul

Euroopa Parlament andis lõpliku heakskiidu uuele seadusele, mille kohaselt peavad kõik eurodes tehtud pangaülekanded jõudma ELis saajani 10 sekundi jooksul.
Foto: Pixelated 275 / Adobe Stock

Eestis on välkmaksed juba tükk aega normaalsus, kuid see pole nii kogu Euroopas: Euroopa Komisjoni hinnangul tehakse vaid 11 % kõigist eurodes tehtud rahaülekannetest kohe. Iga kolmas ELi makse teenusepakkujad (PSP-d) neid ei paku. Umbes 70 miljoni euroala maksekontot ei võimalda nende omanikel kasutada välkmakset. Kui need on lubatud, maksavad need sageli rohkem kui tavalised rahaülekanded. Euroopa Komisjoni hinnangul on seetõttu iga päev ligi 200 miljardi väärtuses euromakseid n-ö lukustatud.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077