Autor: Finantsuudised.ee • 8. veebruar 2024

Inkassofirmad lähevad finantsinspektsiooni järelevalve alla

Valitsus kiitis heaks inkassofirmade seaduseelnõu, sellega peavad laenulepingustest tulenevate võlgnevuste sissenõudmisega tegelevad inkassod taotlema finantsinspektsiooni tegevusloa ja neile kehtestatakse tegevusnõuded.
Finantsinpektsioon hakkab inkassofirmade üle järelevalvet tegema.
Foto: Liis Treimann

„Laenu, järelmaksu või liisingu tasumisega hätta jäädes on alati parim lahendus proovida laenuandjaga kokkuleppele jõuda, olgu selleks siis tähtaja pikendamine või intressi langetamine. See on laenuvõtjale alati soodsam variant kui inkassoni jõudmine. Siiski jõuavad paljud võlgnevused inkassode kätte. Nüüd tagatakse see, et inkassode tegevus muutub läbipaistvamaks ja võlgnikke ülemäära ei survestata,“ sõnas rahandusminister Mart Võrklaev.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077