Autor: Villu Zirnask • 8. veebruar 2024

Rootsi keskpanga juht: odava krooni poliitikat Rootsis ei nõuta, pigem soovivad isegi eksportöörid tugevamat krooni

Kui me saame inflatsiooni maha surutud, muutub olukord ka Rootsisse eksportivate Eesti ettevõtete jaoks palju helgemaks, ütles Rootsi keskpanga president Erik Thedéen Eesti Pangas loengu kuulajate küsimustele vastates.
Foto: Arno Mikkor

„Inflatsiooni tõttu on langenud reaaltulud ja tõusnud intressimäärad. See tähendab kahekordset hoopi leibkondade ostujõu pihta. Kui meie prognoosid on õiged – aga ma möönan, et need on varem viltu ka läinud –, ja inflatsioon langeb, siis kahanevad lõpuks ka intressimäärad ja reaaltulud lähevad tõusule. See annab põhjust optimismiks,“ rääkis Thedéen.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077