Autor: Finantsuudised.ee • 13. märts 2024

Swedbanki uuring: pea poole Eesti elanike finantstervis on haavatav või pingeline

Eesti inimeste üldine hinnang oma finantsvõimekusele ja -teadmistele on aastaga küll hüppeliselt kasvanud, kuid 45% Eesti elanike majanduslik olukord on endiselt haavatav või pingeline. Kitsaskohtadeks on säästupuhvri puudumine, eelarvet koormav laenukoormus ja ebakindlustunne pensionipõlve ees.
Swedbanki Rahaasjade Teabekeskuse juht Mari-Liis Jääger
Foto: Swedbank

„Teist aastat järjest läbi viidud finantstervise uuring annab hea ülevaate Eesti, Läti, Leedu ja Rootsi elanike majanduslikust olukorrast ning selle muutumisest ajas,“ sõnas Swedbanki Rahaasjade Teabekeskuse juht Mari-Liis Jääger. „On rõõmustav, et üldine seis on aastaga paranenud kõikides riikides ning Balti riikidest on finantstervise indeks kõrgeim just Eestis. Selle kõrval peab siiski tõdema, et enam kui pool Eesti elanikest ei tunne end rahaasjades turvaliselt ega saa hakkama ootamatute kuludega.“

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077