Autor: Finantsuudised.ee • 19. märts 2024

SEB finantseerib rohelaenuga Bioforce Laatre rajatavat biometaani tootmisjaama

Bioforce Groupi tütarettevõte Bioforce Laatre OÜ ehitab Valgamaal asuvasse Laatre alevikku uue biometaani tootmisjaama, mille aastane tootmismaht saab olema 23 000 MWh. SEB rahastab ehitust 6 miljoni euro suuruse rohelaenuga.
SEB ettevõtete panganduse juht Peep Jalakas.
Foto: SEB Pank

Projekti kogumaksumus on 9,4 miljonit eurot ning jaam saab valmis 2024. aasta neljandas kvartalis. Biometaani tootmisjaam kasutab peamise toorainena Laatre Piim ASi ja Kesa-Agro OÜ sõnnikut, mis katab kogu jaama projekteeritud väljundimahu. Biometaani transporditakse Tallinna linna CNG jaamadesse, et varustada Tallinna linna CNG busse.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077