Autor: Finantsuudised.ee • 20. märts 2024

Tööstustoodangu tootjahinnaindeks langeb jätkuvalt

Tööstustoodangu tootjahinnaindeks, mis iseloomustab Eestis nii koduturule kui ka ekspordiks valmistatud tööstustoodete hindade muutust, langes 2024. aasta veebruaris võrreldes jaanuariga 2,6% ja võrreldes eelmise aasta veebruariga 3,9%.
Veebruaris kasvasid elekroonikaseadmete tootmise hinnad.
Foto: Toomas Kelt

Statistikaameti tootjahindade statistika tiimijuhi Eveli Šokmani sõnul mõjutas indeksit jaanuariga võrreldes eelkõige hinnalangus elektri- ja soojusenergiaga varustamises ning toiduainete ja kemikaalide tootmises. Veel mõjutas indeksit hinnatõus kütteõlide ja puittoodete tootmises.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077