Autor: Finantsuudised.ee • 27. märts 2024

Eesti Pank: keskmise brutopalga maksukoormus väheneb 3,9 protsendipunkti

Maksusüsteemi muudatustega väheneb keskmise brutopalga tööjõu maksukoormus 2025. aastal 3,9 protsendipunkti võrra 37%ni, kirjutavad Eesti Panga ökonomistid väljaandes „Rahapoliitika ja Majandus“. Keskmine brutokuupalk on Eesti Panga märtsiprognoosi järgi 2025. aastal umbes 2050 eurot. Praegu kehtiva süsteemi jätkudes oleks ja sellise brutopalga maksukoormus 40,9%.
Tööjõu maksukiilu langus tegevusalati protsendipunktides.
Foto: Eesti Pank

Teatavasti rakendub 2025. aasta 1. jaanuarist füüsilise isiku tulumaksusüsteemi muudatus, millega asendatakse praegune väheneva maksuvaba tuluga süsteem ühtlaselt kõigile tuluteenijatele rakenduva maksuvaba tuluga, tõstetakse kuist maksuvaba tulu praeguselt 654 eurolt 700 euroni ja kergitatakse tulumaksumäära 20%lt 22%ni.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077