Autor: Anu Arnover • 27. märts 2024

Pankur: tehke ärikinnisvara energiatõhusus selgeks, see mõjutab teie finantsvõimekust

Ärikinnisvara hoonefondist on praegu energiamärgised vähem kui 10 protsendil. Lähitulevikus see muutub, sest pangad hakkavad energiamärgisele aina suuremat tähelepanu pöörama.
SEB korporatiivpanganduse kinnisvara osakonna juht Anu Arnover.
Foto: SEB Pank

Kuna kinnisvarasektor on Euroopa kliimaeesmärkide saavutamisel kõrgendatud tähelepanu all, on sellele seatud mitmed kestlikud verstapostid nii energiatõhususe kui süsinikuheite osas. EL Taksonoomia raamistikus on väga selgelt määratletud, millised hooned vastavad kestlikkuse kriteeriumitele ning on otsustatud, et nende mõõtmisel lähtutakse riiklikest energiamärgistest. Lisaks võttis Euroopa Parlament alles märtsi keskel vastu hoonete energiatõhususe direktiivi (EPBD) uue sõnastuse.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077