Autor: Finantsuudised.ee • 28. märts 2024

Konkurentsiamet võtab kasutusele hindade arvutamise infosüsteemi

Konkurentsiameti regulatsiooniteenistuse juhataja Külli Haab.
Foto: Andras Kralla
Konkurentsiamet võtab kasutusele digilahenduse – Hindade Arvutamise Infosüsteemi (HAI) –, mis suurendab nii ameti analüüsivõimekust kui aitab optimeerida ressursse.

HAI infosüsteem on loodud selleks, et muuta soojuse, vee, gaasi ja elektri võrguteenuste hindade kooskõlastamise ja kontrollimise protsess läbipaistvamaks ja tõhusamaks. Regulatiivsete hindade kujundamisel tuleb leida tasakaal tarbijate mõistlike tasude ja ettevõtete piisava tulu vahel, tagades samal ajal ettevõtete jätkusuutlikkuse.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077