Autor: Külli Reino, raamatupidaja.ee toimetaja- projektijuht • 11. aprill 2024

SUUR FOTOGALERII: Sisekontrolli Aastakonverents 2024 "Hoia fookus olulisel!“

Konverentsi fookusteemad olid kontrollivaldkonna arengud ja megatrendid, juhtimine kaugtöö ajastul, AI-audiitor, ESG edulood ja majanduskuriteod.
Foto: Raul Mee

Lisaks kuulsime säravaid edu- ja kogemuslugusid, kus võimatuna tundunud eesmärgid on saanud võimalikuks.

Loe lisaks
Andre Nõmm AI riskidest: ei tohi käest anda head juhtimist

Finantsinspektsiooni juhatuse liige Andre Nõmm rääkis avaettekandes tehisintellektiga (AI) seotud riskidest. Tema sõnul vajavad AI süsteemidega seotud riskid kahtlemata inimesepoolset juhtimist, kuid nende reguleerimisega ei tohiks liiale minna.

OSKA arvestusala värsket uurinut tutvustasid OSKA uuringujuht Riina Tilk ja analüütik Elin-Külliki Kruusmaa. Arvestusala ja ärinõustamise valdkonna lähiaastate üks suurimaid väljakutseid on töötajate oskuste viimine uuele tasemele. Kuna valdkonna töötajad on pigem vanemaealised, peavad tööandjad mõtlema muu hulgas ka põlvkondade vahetumisele ja tööturult lahkujate asendamisele.

Järgmine riskidele, kontrolli- ja kvaliteedisüsteemidele ning auditile suunatud Sisekontrolli aastakonverents toimub 03.04.2025. Eriti hea hinnaga saad ennast konverentsile kirja panna SIIN.

Riigi Tugiteenuste Keskuse toetuste arendamise osakonna juhataja Kristi Sell rääkis enda kui juhi kogemusloo, kus ta tutvustas nutikaid uuendusi riskijuhtimises ning teadmusjuhtimist kui juhi „elupäästjat“ kaugtöö ajastul.

Scanfil OÜ kvaliteedi ja jätkusuutlikkuse juht Siret Kegel rääkis inspireeriva kogemusloo ettevõtte väljakutseid pakkuvast ESG ja jätkusuutlikkuse teekonnast.

CYBERS CEO Jürgen Erm jagas oma ettekandes küberturbe ettevõtte praktilist kogemust ja rõhutas, et küberturbe küsimused ei puuduta enam ammu ainult IT-osakonda, vaid organisatsiooni tervikuna.

Silvia Urgas, Advokaadibüroo TGS Baltic vandeadvokaat ja IP/IT töörühma kaasjuhi ettekandest saime teada, kuidas tagada tehisaru ohutus ja vastutustundlik kasutamine.

Andmeteadlane ning teadus- ja arendusspetsialist Kristjan Eljand Eesti Energiast rääkis, kuidas ta on oma andmeteaduse tiimiga teinud viimased 12 kuud aktiivset tööd, et pakkuda ettevõtetele GPT-tehnoloogia uudseid lahendusi. Üks neist innovaatilistest lahendustest on AI-audiitor, kus GPT mudelite loogikavõimekust kasutatakse selleks, et võrrelda dokumentide kooskõla juhendite ja reeglitega.

Keskkriminaalpolitsei majanduskuritegude büroo grupijuht Max-Sander Mikli tutvustas viise, kuidas sarimääramatuses ja kobarkriiside ajastul riske hinnata ja ohtusid ennetada. Kuulsime majanduskuritegude büroo praktikute väärt õppetunde ja tõsiseid väljakutseid.

Konverentsipäeva lõpetuseks jagas produktiivsusklubi koolitaja Jakob Gill praktilisi nõuandeid fookuse hoidmiseks, keskendumiseks ja segamatult töötamiseks.

Päeva juhtis Rahandusministeeriumi finantskontrolli osakonnas nõunik Mart Pechter.

Eredamaid hetki konverentsist jäädvustas fotograaf Raul Mee. Vaata fotogaleriist, keda tabas kaamera salasilm, kes osalesid ja kes esinesid.

Foto: Raul Mee
Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077