Autor: Finantsuudised.ee • 17. aprill 2024

Citadele uuring: sularaha eelistavate inimeste osakaal langes Lätis ja Leedus kiiremini kui Eestis

Citadele uuringu järgi on igapäevaoste tehes peamiselt sularaha kasutada eelistavate Eesti inimeste osakaal langenud üheksale protsendile. Veel mõni aasta tagasi oli neid 13 protsenti. Üha populaarsem on telefoni või teiste nutiseadmetega igapäevaostude tegemine.
Citadele jaepanganduse juht Marina Hakiainen.
Foto: Rene Riisalu

69 protsenti Eesti inimestest kasutab eelkõige maksekaarti. 19 protsenti tasub sagedamini pigem telefoniga. Kaks protsenti märkis, et nemad eelistavad muid nutiseadmeid nagu kellad või maksesõrmused. Viimased erinevad nutisõrmustest näiteks selle poolest, et neid ei pea laadima. Lisaks on maksesõrmused veekindlad ja nendega saab teha viipemakseid nagu tavalise pangakaardiga.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077