Autor: Finantsuudised.ee • 25. aprill 2024

Finantsettevõtete küberturvalisuse nõuded muutuvad rangemaks

Valitsus kiitis heaks uute küberturvalisuse nõuete kehtestamise finantsettevõtetele, et parandada nende võimet ennetada küberrünnetest tulenevaid olukordi, mis võivad viia teenuste katkemise, finantskaotuste ja andmeleketeni.
Rahandusminister Mart Võrklaev
Foto: Andras Kralla

„Geopoliitiline olukord on küberohu riske oluliselt suurendanud ja finantssektor langeb küberrünnakute sihtmärgiks kolm korda tõenäolisemalt kui mõni muu sektor. Finantsteenuste toimimisel on tehnoloogial võtmeroll ja võimalike rünnakute ennetamine seda vajalikum,“ selgitas rahandusminister Mart Võrklaev. Ta lisas, et rünnete ja häirete esinemise korral peaks ettevõttel olema tegevusplaan, tagamaks, et teenuste osutamist on võimalik kiiresti jätkata, ja klientide andmed on kaitstud.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077