Autor: Villu Zirnask • 25. aprill 2024

Järgmise aasta finantskonverentsi esineja avaldas raamatu, mis saab ohtralt kiitust

2025. aasta Pärnu finantskonverentsil esineval London Business Schooli rahandusprofessoril Alex Edmansil ilmus täna raamat, mis saab ohtralt kiitust ja tõotab saada väga menukaks.
London Business Schooli rahandusprofessor Alex Edmans.
Foto: Patrick Lim

Raamatu pealkiri on „May Contain Lies. How stories, statistics and studies exploit our biases — and what we can do about it“. Ehk: „Võib sisaldada valesid: kuidas lood, statistika ja uuringud ekspluateerivad meie eelarvamusi – ja mida me selle vastu teha saame.“

Edmans ei anna armu kellelegi, kes andmeid kallutatud või vildakal viisil esitab või „kirsse noppides“ esitab järeldusi, mida nende andmete põhjal tegelikult teha ei saa. Raamatu veebilehel www.maycontainlies.com demonstreerib ta näiteks, kuidas nõustamisfirma McKinsey ja varahaldusfirma BlackRock uuringud, mille põhjal nad väidavad, et juhtkonna mitmekesisus parandab ettevõtte finantstulemuslikkust, selliseid seoseid tegelikult ei näita.

„Mitmekesisuse ärilise põhjenduse väär esitamine on eriti pettumust valmistav, kuna võib olla, et mingit ärilist põhjendust polegi vaja. Isegi ilma ärilise põhjenduseta on mitmekesisuse toetamiseks olemas tugevad moraalsed ja eetilised argumendid," kommenteerib Edmans.

Edmansi raamat õpetab väärinfot ära tundma, see sisaldab ka häid nõuandeid grupimõtlemise vältimiseks ja erimeelsuste lahendamiseks. Näiteks eriti varmad on inimesed infot pikemalt mõtlemata tõeks pidama siis, kui nad tahavad, et see oleks tõene.

Pärnu finantskonverentsil räägib Alex Edmans ratsionaalsest kestlikkusest ja ettevõtte pikaajalise väärtuse kasvatamisest. Täpsema rõhuasetuse paneme paika aasta lõpu poole – et ettekanne ikka täiega köidaks ja meeli erutaks.

2025. aasta finantskonverents toimub 10.-11. aprillil. Kõige soodsama hinnaga saab selle pileti soetada just praegu siit ja te ei pea põrsast kotis ostma, sest paar esinejat on juba teada.

Vaata professor Alex Edmansi sõnumit järgmise aasta finantskonverentsile tulijatele:

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077