Autor: Finantsuudised.ee • 29. aprill 2024

Eesti eksport jäi mullu kolme miljardi euroga miinusesse

Läinud aastal eksporditi Eestist kaupu jooksevhindades 18,2 miljardi euro ja imporditi 21,2 miljardi euro eest ehk kaubavahetuse puudujääk ulatus 3 miljardi euroni. 2023. aasta kaupade väliskaubanduse trendidest kirjutab statistikaameti analüütik Jane Leppmets.
Läinud aastal oli Eesti päritolu eksportkaupade seas puittooteid. Pildil Kohila Vineeri tsehh.

Kui tavapäraselt on Eesti eksport elaniku kohta ületanud Euroopa Liidu keskmist, siis mullu oli olukord vastupidine – Eesti eksport elaniku kohta oli 13 324 eurot, Euroopa Liidus keskmiselt aga 14 836 eurot. Import elaniku kohta ületas Euroopa Liidu keskmist (14 523 eurot), ulatudes 15 498 euroni. Balti riikide vahelises võrdluses ületasid Eesti eksport ja import elaniku kohta Lätit, kuid jäid alla Leedule. Sarnaselt Eestile jäid ka Läti ja Leedu eksport elaniku kohta alla Euroopa Liidu keskmisele. Eesti ja Leedu puhul ületas import elaniku kohta Euroopa Liidu keskmist, Läti numbrid olid aga keskmisest väiksemad.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077