Autor: Mihkel Tamm • 8. mai 2024

Pangad hakkavad ettevõtetelt küsima viit liiki ESG-andmeid

Hiljuti avaldasid Balti riikide pangaliidud ühise ettevõtetele mõeldud ESG-küsimustiku, et muuta lähenemine ühtsemaks ning luua standardid, mis on ESG andmete kogumise ja avalikustamise aluseks. Küsimustik aitab ennekõike klientide ootusi juhtida ja turgu juhendada.
<em >Swedbanki ettevõtete panganduse ESG valdkonnajuht Mihkel Tamm.</em>
Foto: Swedbank

Ühtsest lähenemisest on võita ennekõike klientidel, kellele pangad rohkem ESG küsimusi esitavad. Taoline pangaliitude koostöö on tunnustust väärt ning kuigi see ei anna veel vastust kogu rehkendusele, annab see ettevõtjatele esmase arusaama, milliseid andmeid hakkavad pangad neilt ESG teemadel küsima.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077