Autor: Finantsuudised.ee • 30. mai 2024

Maksehäirete keskmine võlasumma on aastaga kasvanud 23% võrra

Statistiliselt on keskmine võlgnik 46aastane eesti rahvusest mees, kes elab Harjumaal, kellel on 2,7 aktiivset maksehäiret ja kelle võla kogusumma on 4400 eurot. Eelmise aastaga võrreldes on suurimaks erinevuseks, et keskmise võlgniku keskmine maksehäirete kogusumma on kasvanud 1000 euro võrra, selgub Julianus Inkasso esimese kvartali ülevaatest.
Julianus Inkasso tegevjuht ja juhatuse liige Merle Laurimäe
Foto: Julianus Inkasso

Tuleb tõdeda, et 2024. aasta esimeses kvartalis on Eestis makseraskustes 85 200 inimest, kellest 43%-l on vähemalt üks maksehäire. Võrreldes 2023. aastaga on makseraskustes inimeste arv kasvanud 1974 inimese võrra – number, mis on suurem, kui kogu Kilingi-Nõmme linna rahvaarv, edastab Julianus Inkasso pressiteade. Maksehäirete keskmine võlasumma on aastaga kasvanud 23% ja kogu võlasumma on kasvanud lausa 25%.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077