Autor: Finantsuudised.ee • 30. mai 2024

Venemaa ja Valgevene toodetele hakkavad kehtima kõrgemad tollitariifid

Euroopa Liidu Nõukogu võttis täna vastu määruse, millega suurendatakse märgatavalt teatavate Venemaalt ja Valgevenest pärit toodete ELi importimisel kohaldatavaid tollitariife.
Kaubandusvolinik ja juhtiv asepresident Valdis Dombrovskis
Foto: LETA/Scanpix

See tuleneb Euroopa Komisjoni 22. märtsi ettepanekust. Eesmärk on tõkestada teravilja, õliseemnete ja nendest saadud toodete, suhkrupeedi graanulite ja kuivatatud herneste importi ELi, kahjustamata samal ajal eksporti kolmandatesse riikidesse ja tagades toiduga kindlustatuse. Kõrgemaid tollitariife kohaldatakse ka Valgevene toodete suhtes, kuna riigil on tihedad poliitilised ja majanduslikud sidemed Venemaaga.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077