Autor: Finantsuudised.ee • 5. juuni 2024

Pangad pakuvad ettevõtetele heitmekalkulaatorit

Kolme Balti riigi pangaliitude ja finantsettevõtete algatusel on välja töötatud kasvuhoonegaaside (KHG) heitmete kalkulaator, mis aitab ettevõtetel hinnata oma tegevuse jalajälge. Vahend on tasuta kättesaadav ettevõtetele, avaliku sektori asutustele, teadusasutustele ja muudele organisatsioonidele.
Eesti Pangaliidu jätkusuutliku valdkonna töögrupi juht Kadri Vunder
Foto: Erakogu

Aitamaks saavutada Euroopa Liidu kliimaeesmärke, annavad Leedu, Läti ja Eesti pangaliidud ja finantsettevõtted välja KHG heitmete kalkulaatori, mis töötati välja koostöös Deloitte’iga. Kalkulaatori abil saab hinnata mõjuala 1 ja mõjuala 2 heitmeid, mis on ühelt poolt ettevõtte või organisatsiooni tegevusest tekkivad KHG otseheitmed ning teisalt elektri- ja soojusenergia tarbimisest tulenevad KHG heitmed.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077