Autor: Raul Eamets • 10. juuni 2024

Raul Eamets: väliskaubanduse värsked andmed kinnitavad, et optimismiks on põhjust

Värskelt avaldatud aprilli väliskaubandusstatistika kinnitas seda, mida tööturu andmed on juba varem kinnitanud. Eesti majandust veab väliskaubandus ehk me oleme kokkuvõttes seda jõukamad, mida rohkem me suudame oma toodangut välismaale müüa.
Bigbanki peaökonomist Raul Eamets

Ekspordi kasvu vedasid elektriseadmete eksport, toidutööstus, põllumajandus ja puidusektor. Meil on elektriseadmete valdkonnas suured tegijad (ABB, Konesko , Harju Elekter), kelle turg on paljuski Skandinaavias. Ekspordi suurenemine selles valdkonnas näitab, et sihtturgudel hakkavad asjad vaikselt paremaks muutuma.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077