Autor: Finantsuudised.ee • 13. juuni 2024

Kas te toodate või juhite juba elektrit? Vaata, mis võib juhtuda tarbimise juhtimise ja tootmise tasuvusega

Elektri mikrotootmise ja aktiivsete tarbijate arvu suurenemine elektrivõrgus eeldab jaotusvõrgu arendamist, mis nõuab ka suuremaid kulutusi, mida praegused võrgutasud ei kata, jäi kõlama Arenguseire Keskuse energiakonverentsil “Kuidas muutub tarbijate roll elektrisüsteemis?”.
Foto: Arenguseire Keskus

Arenguseire Keskuse ekspert Märt Masso sõnul on prognoositav, et võrguteenuste hinnad ja nende osakaal elektri hinnas kasvavad, sest hajusa- ja mikrotootmise juurdekasv suurendab jaotusvõrgu arendamise ja käitamise kulusid. “Praegu jääb võrgutasude osakaal elektri lõpphinnas eri riikides vahemikku 9–51% ning Eestis on see 22%, mis on pigem keskmine,” tõi Masso välja.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077