Autor: Finantsuudised.ee • 13. juuni 2024

Liikluskindlustuse maksimaalne hüvitis tõuseb 6,45 miljoni euroni

Riigikogus kiitis kolmapäeval heaks liikluskindlustuse seaduse muudatused, mille kohaselt alates 15. juulist suureneb liiklusõnnetuse maksimaalne hüvitis 6,45 miljoni euroni. 1. detsembrist laieneb liikluskindlustus registreerimata sõidukitele, nagu elektritõukerattad ja maastikusõidukid.
Detsembrist peab olema kindlustus ka elektritõuksidel.
Foto: Liis Treimann

Eesti Liikluskindlustuse Fondi (LKF) juhatuse esimehe Mart Jesse sõnul on liikluskindlustuse kahjusummad aasta-aastalt kasvanud. „Maksimaalse hüvitisega õnnetus tähendab sageli väga tõsiste inimkannatustega õnnetust, kus kannatanud saavad üliraskeid vigastusi ja jäävad püsivalt töövõimetuks. Sellega kaasneb kannatanu aastakümnete pikkune ravi ja saamata jäänud tulu hüvitamine, mis korvatakse liikluskindlustuse vahenditest. Elukalliduse kasvu tõttu oli õige otsus tõsta liikluskindlustuse maksimumhüvitist 5,6 miljonilt 6,45 miljonile eurole,“ ütles Jesse.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077