Autor: Finantsuudised.ee • 20. juuni 2024

Tööstustoodangu hinnad keerasid mais kasvule

Tööstustoodangu tootjahinnaindeks, mis iseloomustab Eestis nii koduturule kui ka ekspordiks valmistatud tööstustoodete hindade muutust, tõusis mais võrreldes aprilliga 1,0% ja langes eelmise aasta maiga võrreldes 1,6%.
Üks tööstusharusid, kus hinnad aastaga olulisemalt langesid, on toiduainetööstus.
Foto: Toomas Kelt

Statistikaameti tootjahindade statistika tiimijuhi Eveli Šokmani sõnul mõjutas võrreldes 2023. aasta maiga tootjahinnaindeksit enim hinnalangus puidutöötlemises ja puittoodete tootmises, elektri- ja soojusenergiaga varustamises ning toiduainete tootmises. „Vastupidist mõju avaldas masinate ja seadmete remondi teenuse ning elektroonikaseadmete ja kütteõlide tootmise hinnatõus. Töötlevas tööstuses kokku oli hinnalangus 0,8% ja toiduainete tootmises 2,7%,“ selgitas Šokman.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077